A barkácsdoboz alap kelléke a ductape ragasztószalag. Egyetlen háztartás sem képez kivételt ez a tény alól, hiszen ha valami eltörik, elszakad, erősítésre szorul, azonnal kéznél van a jól ismert ragasztószalag, és a probléma máris megoldódik. A ductape szalag főleg erősítésekre alkalmas, ezért is örvend nagy népszerűségnek a fotó-videó iparban. Ez a típusú ragasztószalag az általános celluxnál jóval finomabb anyagból készült, és a ragasztó felület, illetve a műanyag védő réteg közti hálós szövetnek köszönhetően igen erős. Ezzel szemben mégis könnyedén téphető, és nem utolsó sorban olcsón beszerezhető.

Ezek a tulajdonságok éppen elegendőek arra, hogy a ductape iránt nagy legyen az érdeklődés. a fotósok például azért használják ezt a ragasztószalagot, mert könnyedén lehet vele rögzíteni, vagy a fényképezőgépet körbe ragasztják vele, igaz erre olyan gyakori példa azért nincs. De nagyon hasznos lehet a kábelek rögzítésére, vagy a sajtóemelvényeken a helyek kijelölésére.

A fotósok körében ismert a törött napellenző, nyilván egy nagyon kellemetlen dolog, amikor éppen fotózás közben eltörik ez a segédeszköz, ám ennek rögzítésére tökéletesen alkalmas a ductape ragasztószalag, ha éppen kéznél van. Nem hiába tartják a ductape ragasztószalagot a barkácsdoboz legfontosabb kellékének, hiszen a fotósok munkáját is segíti, ugyanakkor rengeteg más élethelyzetben lehet életmentő. Viszonylag olcsón beszerezhető, könnyen használható és nagyon jól tapad a különböző felületekhez, ezzel a három tulajdonsággal már beírta magát a leghasznosabb kellékek csoportjába.