Orvosok, szülésznők, nővérek és asszisztensek, sebészek, fogorvosok, ezeken az orvosi területeken egyaránt dolgoznak férfiak és nők. A női és férfi egészségügyi munkaruházat szakszerű, praktikus és nem utolsósorban elegáns kell legyen.

Nagy esély van arra, hogy az orvos több időt tölt orvosi ruházatban, mint pizsamában… tehát az orvosi ruházatnak egyformán kényelmesnek és stílusosnak kell lennie.

Az orvosi ruházatok az évek során nagyon sokat változtak, eljutva a steril fehértől egészen a mesésen színes skáláig. A fehér ruhát évekig kedvelték mivel a tisztaságot és a steril környezet gondolatát sugallja. Később a szakemberek rájöttek arra, hogy az egyenruha élénk fehérsége az erős fényben megerőlteti és fárasztja a szemet. A világoskék és a világoszöld színeket részesítik előnyben az sebészeti orvosi ruházatnál. Ezek azért népszerűek, mert nem olyan fényesek és sokkal könnyebb eltávolítani róluk a foltokat.

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb női és férfi orvosi ruhamodelleket?

Ha orvosi egyenruhát szeretne vásárolni, mindenekelőtt annak funkcionalitását kell figyelembe vennie. Az orvosi ruházatnak rendkívül kényelmesnek kell lennie, nem korlátozhatja a mozgását azzal, hogy a ruha túl szűk vagy túl bő és túl kényelmetlenné teszi a mozdulatokat. Az orvosi ruházat pamut és poliészter különböző kombinációiból készül, némelyikük elasztikus részekkel van ellátva, a nagyobb kényelem érdekében. Kapható mind férfi és női orvosi ruházat, mind pedig unisex modellek, magasabbak vagy alacsonyabbak, illetve túlsúlyosak számára. Biztosan megtalálja a megfelelő modellt.

Manapság minden orvosi ruházat kényelmes, polimorf, jellegzetességei pedig a végzett munkához igazodnak. Közös jellemzőjük, hogy praktikusak és betartják a higiéniai szabályokat. Függetlenül attól, hogy mentős, sebész vagy nővér egyenruháról van szó, az orvosi ruházatot a sajátos igényeknek megfelelően kell megtervezni. Ezenkívül vannak nyári orvosi ruházatok, amelyek légáteresztő anyagokból készülnek és ideálisak a forró napokra.

Az évek során az orvosi ruházat egy bő, alak nélküli és fehér színű ruhadarab volt. Napjainkban óriási fejlődésen ment keresztül és egyre praktikusabbá vált, számos zsebbel látták el. Megerősíti és kiemeli a formákat. Elérhető több színben, ez pedig azt jelenti, hogy kedvenc színét viselheti a munkához is. Az orvosi ruházat kiválasztásakor a szabás az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell vennie. Ez még az egyenruha stílusánál is fontosabb.

A megfelelő anyag kiválasztása

Amennyiben a klasszikus anyagokat szereti, egy dúsabb anyag választása pompás megjelenést nyújthat, a nagy százalékban pamutot tartalmazó anyag választása pedig jelentősen növeli a komfortszintet. El kell ismernünk, hogy kevesen vannak, akik szeretik a vasalást. Vannak olyan orvosi ruházatok, amelyek anyagát nem szükséges vasalni.

Legyen merész a színválasztásban

Néhány évvel ezelőtt az orvosi ruházatok fehér vagy kék színűek voltak, azóta viszont több szín is megjelent, amelyek felvidítják mind az orvosok mind pedig a betegek hosszú napjait. Ezek az élénk színek lehetővé teszik, hogy kifejezze egyéniségét vagy kiemelje arcszínét. A sötétkéktől a bordóig biztosan talál Önhöz illő színt.

Egy minőségi orvosi ruházatnak 100 mosás után is ugyanolyan textúrájúnak és színűnek kell lennie. Más szóval, hosszú távú befektetést jelent. Az orvosi ruházatok gyártói saját szövettechnológiát alkalmaznak, ezek rendkívül tartósak és sokáig megőrizik élénk színüket, ugyanakkor a szakszerű aspektusukat is.

Az anyag, amelyből az orvosi ruházat készült

Az anyag rendkívül fontos szempont, mivel ez határozza meg az egyenruhának mind az ellenállóságát, mind pedig a viselés ideje alatti komfortszintet. A szakemberek anyaggal kapcsolatos javaslata a természetes és szintetikus szálak keveréke. Ez az ideális anyagkombináció, amely ellenáll a gyakori mosásnak, anélkül, hogy megrongálódna. Amellett, hogy tartósabb, rendkívül könnyen karbantartható, kényelmes és csökkenti a túlzott izzadást.