Amikor van rá lehetőségem, akkor mindig próbálom a legjobb szolgáltatást választani. Úgy gondolom, hogy ha már fizetek érte, akkor minőségi szolgáltatást szeretnék kapni, máskülönben én is meg tudnám csinálni az adott dolgot rossz minőségben. Ha például felkeresek egy szobafestőt vagy egy körmöst, hogy csinálja meg a házam szobáit, illetve a körmeimet, akkor azt várom el, hogy jó minőségű eredményt kapjak, ami tetszik is. Hiszen ezeket én is meg tudom csinálni magamnak, de mivel nincs jártasságom az adott területen, igy nem is lenne olyan az eredmény.

Amikor hiteles energetikai tanúsítvány kellett, mert elakartam adni a lakásomat, akkor szembesültem vele, hogy az interneten található információkból nem feltétlen tudom eldönteni, hogy melyik vállalkozás lesz a legjobb választás.

A hiteles energetikai tanúsítvány minden esetben szükséges az ingatlan eladáshoz, ezért úgy döntöttem, hogy az Ecoteam csapatát bízom meg ennek a dokumentumnak az elkészítésével.

A honlapjuk nagyon meggyőző volt számomra, hiszen nagyon sok információ megtalálható rajta. Ebből azt szűrtem le, hogy fontos számukra az ügyfeleik megfelelő tájékoztatása és szeretik, ha informáltak. Nem árulnak zsákba macskát, ezért korrektek és megbízhatóak. Nekem pedig pont egy ilyen csapatra volt szükségem. Hiszen, ha nem tudok megbízni bennük, akkor nem valószínű, hogy őket fogom megbízni a munkával.

Még egy plusz pozitívum, ami miatt őket választottam, hogy gyorsan dolgoznak. Ennek köszönhetően már egy nap leforgása alatt megkaphatod a hiteles energetikai tanúsítványt.

Ez szerintem olyan versenyelőnyt jelent számukra a többi energetikai tanúsítvánnyal foglalkozó céggel szemben, ami miatt sokan inkább őket választják. Pedig ehhez nem is kell különösebb tapasztalat vagy tudás. A dokumentum elkészítésének az idejét az emberi tényezők is befolyásolják, hiszen nem mindegy, hogy mikor tudnak kimenni a helyszínre és elvégezni a méréseket. Ezért tőled is függ a munkájuk gyorsasága, de ha megbeszéltek egy időpontot, amikor ki tudnak menni, akkor onnantól rajtuk már nem fog múlni.

A folyamat egyébként nagyon egyszerű és gyorsan tud haladni. Miután telefonon megbeszéltek minden olyan információt, amire első körben szükségük van, akkor a helyszíni felmérés után a mért adatokat egyből elküldik az irodába, ahol máris neki tudnak kezdeni az adatok alapján a hiteles energetikai tanúsítvány elkészítésének. Ha ezzel megvannak, akkor átadják a futárszolgálatnak, akik másnap már kézbesítik is neked.

A weboldalukon ezt a folyamatot egyébként el lehet olvasni, ezért még csak meglepetés sem fog érni és pontosan tudni fogod, hogy hol jár a dokumentum készítése. Az oldalukon véleményeket is lehet olvasni a szolgáltatásukról és arról hogyan dolgoznak. Ha erre kíváncsi vagy, akkor mindenképp olvasd el őket. Szerintem érdemes lehet megnézni ezeket is és ilyen téren is tájékozódni egy cégről, hiszen a vásárlói, fogyasztói és ügyfél vélemények mindig nagyon sok dolgot el szoktak árulni egy vállalkozásról. Nincs ez másként az Ecoteam-ről alkotott véleményeknél sem. Nagyon sok mindent meg lehet tudni belőlük, mint pl. hogy valóban gyorsan dolgoznak, kedvesek és ügyfélközpontúan dolgoznak, illetve szakmailag is kiemelkedők.

Ingatlan eladás mellett milyen esetben lehet még szükséged hiteles energetikai tanúsítványra?

Ha találtál egy olyan kiírást, amit meg szeretnél pályázni és szükség van hozzá energetikai tanúsítványra, akkor ebben az esetben még érdemes lehet felkeresni az Ecoteam csapatát.

Amennyiben kíváncsi vagy rá, hogy mennyi energiába kerül a lakásod vagy házad fenntartása, akkor is érdemes lehet megcsináltatni az energetikai tanúsítványt. Ha még nem szeretnéd eladni az ingatlanod, de a jövőben tervezed vagy a zöldebbé szeretnéd tenni és ezért kíváncsi vagy a jelenlegi energiafogyasztására, akkor ez a tanúsítvány nagyon jól jöhet neked. Nagyon sok hasznos információt megtudhatsz belőle. Ha lakásvásárlás előtt állsz, akkor pedig annak kell utána nézned, hogy milyen energiaosztályú besorolású ingatlan lehet megfelelő számodra. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy az ingatlanban fenntartása mennyi energiába kerül, mert ez is befolyásolhatja a rezsi mértékét.

Amennyiben megfelelően informált szeretnél lenni a témában, akkor nézz fel az Ecoteam oldalára, ahol minden szükséges információt megkaphatsz az energetikai tanúsítványról.