rak csillagjegy

Alapvető személyiségjegyeinket az asztrológusok szerint a horoszkópunk határozza meg, minden zodiákus jegy szülötteinek megvannak a sajátos tulajdonságai. Rákok időszaka június 22-től július 22-ig tart. A Rák csillagjegy képviselői alapvetően feminin jellemzőkkel bírnak, legjellegzetesebb tulajdonságuk az érzelmesség, valamint az ebből fakadó magas fokú empátia. A Hold ezen zodiákus uralkodó bolygója, ezért nem kell csodálkozni azon, ha teliholdkor néha kiszámíthatatlanná, szeszélyessé válnak.

Rendkívüli kreativitás és gazdag képzeletvilág jellemzi a Rák csillagjegy szülötteit, számtalan művész került ki közülük. Például Eva Green és Harrison Ford is az. Az ebben a jegyben született személyekre jellemző még az erős intuíciós képesség, gyakran hoznak döntéseket érzelmi és nem racionális alapon. A Rák csillagjegyben születettek igazán segítőkészek, szívesen választanak ennek megfelelő hivatást. Így sok orvos, nővér, pszichológus kerül ki közülük. Erős érzelmi kötelékek kötik a családtagjaikhoz, barátaikhoz őket.

Az asztrológiáról, horoszkópokról nagyon sok mindent lehet olvasni az interneten, hiszen léteznek remek weboldalak, amelyek nem pusztán tájékoztatnak, hanem kiválóan szórakoztatnak is bennünket. Például a colore.hu portálon olvasható egyik cikk, ami azt taglalja, hogy melyik nem képviselői kreatívabbak. Közvélekedés szerint, a férfiak kreatívabbak, ők azok, akik ezen a területen jobban érvényesülnek a munkahelyükön. Azonban ettől eltérő eredményre jutott egy új kutatás.

A nemrég publikált tanulmány több perspektívát is kínál a pszichológiai tudományterület régóta vitatott kérdésére. A colore.hu cikkének első alcíme az, hogy igen, a nők kreatívabbak a férfiaknál. A kutatók ugyanis azt találták, hogy a férfiak kreativitását magasabbra értékelik, mint a nőkét. A szakemberek 259, a nemekkel és a kreativitással foglalkozó, egymástól független tanulmányból gyűjtöttek adatokat. Az eredmények azt mutatták, hogy iparágtól függetlenül, a nemek közötti szakadék a kreatív teljesítmény terén problematikusan átható, olvasható a colore.hu oldalon.