bor

Ha vendégeket várunk, általában valamilyen finom és jó minőségű alkoholos ital kerül az asztalra. Ezek közül kétségtelenül a legnépszerűbb a bor. Számtalan fajtája létezik. Az esetek többségében szőlőből készítik, de más gyümölcsből alkotott változatai is nagyon népszerűek.

Hazánk a középkor óta borkészítő nagyhatalomnak számít, de Franciaországból, Spanyolországból, Portugáliából és Olaszországból is sok kitűnő fajta érkezik a boltok polcaira. Ez a típusú alkohol az, amiből találunk minden ételhez megfelelő társítást. Legyen szó sertés, szárnyas vagy marha eredetű étkekről, garantáltan lesz hozzá tökéletesen illőt. Természetesen egy vegetáriánus étel vagy desszert esetében sem kell lemondanunk erről a kényeztetésről.

Persze nem csupán az étel milyensége, hanem a vendégek ízlése is erősen befolyásolja, hogy az összejövetelre fehér, vörös vagy rosé fajtát választunk. Bármelyik típusra is esik a voksunk, az ízviláguk a száraztól az édesig nagyon széles skálán mozog. A bor igen gazdag felhozatalban van jelen.